Panorama Boutique Hotel&Event Hall

Megbízó: Bertis KFT

Feladat: logó és arculati hordozók megtervezése

A Panorama BHEH Sepsiszentgyörgy határában fekszik, az előpataki völgyben, az erdő szélén. Barátságos, lankás dombok veszik körül.
A Panorama BHEH teljes mértékben helyi befektetés, hisz nemcsak a megálmodója helyi, hanem a kivitelezésben résztvevő cégek is mind sepsiszentgyörgyiek. Ez, véleményem szerint, kifejezetten fontos dolog, hisz azt bizonyitja, hogy bőven van minőségi szolgáltató térségünkben is, csak igényelni kell, és - természetesen - meg kell fizetni.

Az egység Sepsiszentgyörgytől 8 kilóméterre fekszik, Előpatak határában. Szépen rendezett zöld övezet veszi körül a húsz szobát magába foglaló boutique hotelt, valamint az 500 személyes rendezvénysátrat. A sátor impozáns teret nyújt minden nemű eseményhez. A kert ideális hely a kikapcsolódásra és a rendezvények alkalmát megörökítő fotózásokra egyaránt. A hotel minden szobája kicsit más, ezért kapta - a környéken elsőként - a boutique hotel elnevezést. A hotel alagsorában spa található, dézsákkal, szaunával és sószaunával. A hotel háta mögött, az erdő közvetlen közelében, kellemes terasz várja a pihenni vágyó vendégeket.

A hotel tervét Zsigmond Pál építész és csapata dolgozta ki, a belső berendezést Ramon Grossos festőművész álmodta meg, az egység arculatának megtervezésével pedig a Csagasa nevű cégemet bízták meg.


A brief nagyon vonzóan hangzott: olyan arculatot képzelt el a megrendelő, mely tükrözi a hotel és a rendezvénysátor eleganciáját, kimagasló minőségét, ugyanakkor érzékelteti a természetközeliségét. Az elegancia és a természetközeliség térségünkben még újszerű fogalomtársítás, és meglehet, hogy egy kis ellentmondást is hordoz talán, de ez nem baj, ettől izgalmas. Ezek a jellemvonások nagyon kézenfekvő formai megfogalmazást hordoztak magukban. A logótípia talpas betűi eleganciát kölcsönöznek az összképnek, míg a finom, kerekded vonások az egységet körül vevő dombok mintájára ölelik körül a logotípiát. Az elnevezés dominálja a logót, kiegészítésképpen pedig megjelennek az alegységek. MIvel négy alegységet foglal magába az eredeti logó, az adott felületeken való érvényesülés érdekében a logónak több változata is van: alegység megnevezések nélkül, vagy alegységenként.

Reméljük hogy hosszas használati idő vár az általunk megálmodott arculatra, sok sikeres évet kívánunk az Panorama Boutique Hotel & Event Hall-nak!