Kézdivásárhely Polgármesteri Hivtala

Megbízó: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala

Feladat: logó újratervezése, arculati hordozók megtervezése

Nagy kihívás arculatot tervezni egy városnak.
Ilyen esetben a sokféle elvárás két igen fontos mögé sorakozik: egyrészt vannak hagyományok, melyek köteleznek, másrészt illeszkedni kell az aktuális trendek irányvonalába.
Egy város esetében a vizuális identitás megtervezése hosszútávú döntés. Az arculat évek múltán is aktuális kell hogy legyen, tehát olyan értékekre kell építeni, melyek nem mulandóak.
Fontos az is, hogy a lakosok azonosulni tudjanak az arculattal, magukénak érezzék azt.

A munkát a dr. Kádár Magor ismert kommunikációs szakértővel közösen vállaltuk el, teljes körű szakmaiságot bíztosítva.
Az arculat vizuális részének megrajzolását felmérések, interjúk, történelmi dokumentálódás és részletes tartalmi behatárolás előzte meg. Mindezek az információk, biztosítottak minket arról, hogy a logó végső formája maximálisan tükrözi a célközönség elvárásait és megfogalmazza vízióját.

A város számos épitészeti értékkel, helyi hagyománnyal, egyedi urbanisztikai érdekességgel rendelkezik és egy igazán kiemelkedő történelmi személyiség neve is szorosan kapcsolódik a városhoz.

Mindezen információk ismeretében egy vizuális keretszerkezet mellett döntöttünk, és azt töltöttünk fel tartalommal.
Ajánlatunkban egy teljes logórendszer szerepelt, melyben a város logója kapott főszerepet, kiegészülve az összes alintézmény logójával, egységes és összefüggő arculatot bíztosítva így az összes önkrmányzathoz tartozó intézménynek, annak ellenére, hogy a megrendelés csupán a Pogármesteri Hivatal arculatára korlátozódott.
Az átadott arculati kézikönyvben kiemelt helyen a logó van, majd ennek számos felületi adaptációja következik.