Horizont


2016 tavaszán kedves helyen jártunk egy céges csapatépítő tréning során: a székelyudvarhelyi Horizont Panzió látott vendégül bennünket.
Hívogató és kedves hely, tükrözi a tulajdonosok jó ízlését és mondén gondolkodását.
Örömmel fogadtam a kihívást: új logót és teljes körű vizuális identitást rendeltek tőlem. Kézenfekvő feladat volt, hisz sok szép és könnyen kommunikálható részlet jellemzi a panziót.
Legkiemelkedőbb sajátossága az épületek elhelyezésében rejlik.
A látogatót már a parkolóban fennséges látvány fogadja: Udvarhely teljes látképe terül el a látóhatáron. Ez sugallta a kézenfekvő nevet, mely valós tartalommal bír.
A panzió fő épületét négy “kisház” egészíti ki, melyeket egyszerű forma és egyenes formavezetés jellemez: minden kisház valójában egy csapott tetejű kocka. Ez a formavilág teljesen egyedire szabja a panzió összképét. A különlegességet még jobban kihangsúlyozza a kisházak színvilága, ugyanis mindenik kisház fa borítása más-más színűre van (részben) festve, ami kimondottan izgamassá teszi az összképet.
A kisházak térben való elhelyezése asszimetrikus, és ez szemből nézet esetén egy méretbeli különbséget mutat.
Mindezeket egyszerű vonalvezetéssel foglaltam egy logóba, melynek színvilága tükrözi a panziót jellemző kisházak színvilágát.

http://horizontweb.ro/