Marikó

Megbízó: Marikó Products
Feladat: logó rebranding, brand book kidolgozása, a vizuális kommunikációs stratégia felállítása és adaptálás

Marikó Products tulajdonosa valamikor 2016 tavaszán keresett meg. Egy már meglévő logó és sok-sok gyönyörű táskamodell bemutatása után arra kért, hogy segítsünk neki megtalálni azokat az embereket, akik szívesen megvásárolnák a táskákat. Mivel a táskák “szerelem volt első látásra”, nekifogtunk.
A munkát a célközönség megismerésével és elemzésével kezdtük, majd a megszerzett ismeretek alapján újraterveztük a logót. Ezáltal új irányt kapott a brand vizuális identitása, mely maga után vonta a weboldal új design-ját és az újragondolt termékfotókat, szem előtt tartva a brand által képviselt értékeket. Az általunk kidolgozott brand book iránymutató, összhangban van a márka hosszútávú célkitűzéseivel és minden alapkövét tartalmazza annak az útnak, amely az arculat használatához, fenntartásához és a hatékony közösségi kommunikációhoz kell.
A közösségi média lehetőségeit kihasználva arra törekszünk, hogy napi kapcsolatokat hozzunk létre a követőkkel, vásárlókkal. Bemutatkoztunk, barátkoztunk. Célkitűzésünk, hogy az általunk megosztott tartalmak emberközeliek, barátságosak és kalandosak legyenek. A vizuális kommunikációban nagy hangsúlyt fektettünk a követők aktuális élethelyzeteinek a megismerésére és megismertetésére is a Marikó táskák bemutatása mellett, melyek az adott szituációkban nemcsak mint táskák/termékek, hanem mint kiegészítő társak jelennek meg.

A következetes kommunikációnak köszönhetően mindig aktuális, tiszta képet nyújtunk a követők elvárásairól, véleményéről, szükségleteiről, ezáltal segítve a brand fejlődését.